Saturday, May 4, 2013

Cake in a cup - no cupcake!

So remember how I keep preaching that we should spoil the crap (excuse my French) out of each other on the weekends and how it really makes a difference on the long run....you get (everyone) excited for the weekends.
Well, I found a recipe for a cake that is quicker done than it takes for your coffee to run through the machine.
source can be found here.
 Now, under the link you will find the original recipe that is in fact real good but it is VERY mighty.
For all sugar conscious people (like me) try this:

Ingredients
4 tablespoons self-rising flour [4tbs normal flour + 0.5teapoon baking powder for all who don't have self-rising flour]
4 tablespoons 1 teaspoon sugar
1 egg
3 tablespoons cocoa powder
3 tablespoons 1tablespoon Nutella (remember Nutella has already tons of sugar and even more oil)
3 tablespoons milk
3 tablespoons 2tablespoons vegetable oil
Whipped Cream Topping (if desired)
½ cup heavy cream
1 tablespoon sugar
Directions
Combine all ingredients in a large coffee mug. Whisk well with a fork until smooth. Split onto 2cups cause with the baking powder it will rise, rise RISE!!!!
Microwave on high for 1½– 3 minutes. (Time depends on microwave; mine took 2 minutes.)
Add heavy cream to the bowl of a stand mixer fitted with a whisk attachment and whip on medium-high speed until almost stiff. Add sugar and beat until heavy cream forms stiff peaks. Top Mug Cakes with whipped cream and a little chocolate sauce, if desired.

ENJOY!!!! 
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Als grosser Fan des Wochenendes plaediere ich immer dafuer das wir diese kurze Zeit dazu nutzen sollten einander zu verwoehnen und schon oft habe ich euch Beispiele auf meiner Facebookseite gegeben was bei mir zu hause so getan wird.
Jetzt habe ich auf Pinterest ein Rezept fuer Tassenkuchen gefunden. Ja,ja.... ganz richtig gelesen. Den Link zum Originalrezept findet ihr hier. Aber ich moechte fuer alle Zuckerbewussten eine leichtere Variante bieten die nicht minder lecker ist:
4 El  Mehl
0.5 tl Backpulver
4 El 1 tl Zucker
1 Ei
2 El Kakao ungesuesst (optionell)
3 El 1 El Nutella (denkt immer dran: Nutella ist schon voll von Zucker und Oel)
3 El Milch
3 El 2 El Sonnenblumen-/Nussoel

Alles gut vermischen und dann auf ZWEI Becher verteilen, denn mit dem Backpulver waechst es ganz schoen an UND "geteilye Freud ist ja bekanntlich doppelte Freude" ;)
Dann das ganze 1,5 bis 3min in die Mikrowelle, ganz je nachdem wie stark euer Geraet ist.

BAAAM - FERTIG!!!! das dauert alles in allem maximal 5minuten.... in der Zeit ist vielleicht noch nicht einmal euer Kaffee durchgelaufen.

Guten Appetit!!!

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